minkaralillaponny.blogg.se

- Yddsa's gymnasiearbete, 2016, Realgymnasiet i Uppsala

Lucas

 
Lucas (fux)
 
6 mars
Lucas, som jag aldrig tidigare hållt på med, var väldigt stissig och ville inte sammarbeta alls under tömkörningen och förstod inte riktigt vad han skulle göra men gick bättre när jag tygelred honom. Där har vi en ponny som behöver jobbas mycket med. Han vill dock inte vara ensam i ridhuset vilket skapar ett problem.


10 mars
Lucas var mycket lugnare än i måndags och samarbetade hur fint som helst. Vi tömkörde inte utan tygelred bara. Tror att tömkörningen var en lite stressande faktor för honom. Vill ändå ha minst en gång till med honom innan jag släppen honom med bettlöst på lektion.


21 mars
Eftersom Lucas är rädd för tömmarna så tänkte börja med att longera honom och låta honom springa av sig lite. Men icke då... halt och bara och ställa sig i hörnet igen...


1 april
Lucas fick gå precis som de andra gångerna; longering då han inte kan tömköras och tygelridning. Han var något trött och hade svårt att fatta galopp. Gick på flowerhacket och tog stöd sååå braa! Dags att släppa denna herrn på lektion! :D


Uppdatering
Provreds på flowerhack, var för stark. Får prova skarpare hack, annars kanske byta till pelham så han slipper hissbettet?
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: